2. NTAK — A szállás regisztrációja

Túl vagyunk az első lépésen. Már szállásadók vagyunk. Már csak magát a szállást kéne hozzáadni a rendszerhez.

Mi kell:

  • Az üzemeltető ügyfékapus belépési adatai
  • Az üzemeltető adószáma
  • Magyar tudás (nincs angol oldal)

Az NTAK-ra belépve. Kattints a szálláshelyek menü, újszálláshely felvétel gombra.

Itt jön az ezer dolláros kérdés. Magánszálláshely vagy egyéb szálláshely? Én magánszállás helyet jelöltem meg ott is, ahol még nem minősítettem át, mert az leszek már jövőre remélhetőleg. Aki tud jobb tanácsot, az irja meg a [email protected] és kiteszem ide.

A következő oldalon fogós kérdések jönnek. Igazából az engedélyen vagy a kiadott vendégkönyvön is rajta lesz a nyilvántartási szám és a név is. A KSH azonosítót nemlétét azonban egy pipával jelezhetjük. Majd kapunk egyet.

A következő lapon a szálláshely címét kell megadni. Itt is tovább enged helyrajzi szám nélkül. Mehetünk is a következő oldalra. Itt minden értelemszerű.

Gondot inkább a következő oldal szokott jelenteni. A maximális kiadható szobák száma ugyanis a legtöbb esetben 1. Hiszen csak az egyedileg kiadható szobákat kérdezik. Tehát ha egész lakást adsz ki, akkor az 1 “szoba”.

Lassan végre vége. Reméljük, hogy majd a bnbnMore ingyenes rendszerét használjátok. A lap végén jelöljétek, hogy még a szálláshelykezelő szoftver nincs a listán.

E-mail és telefonszám elmentése után minden kész. Már csak a szálláskezelő szoftvernek kell tudnia valahogy beküldeni az adatokat. Ehhez majd tanúsítványokat kell kérni és hitelesíteni.