Van néhány tippünk, hogyan indítsd be az Airbnb-det

Minél gyorsabban vendégeket szeretnénk! Ehhez változtatni kell az árazáson és a lakáson is. Több kedvezmény, jobban kell koncentrálnunk a “hosszú” távú foglalásokra. És nem árt gondolni a kocsival érkezőkre. Összeszedtünk néhány tippet, ami segíthet újra indítani az Airbnb-det.

Valamelyik OTA küldte ki, hogy szerintük állítsunk be az utazóknak minél kedvezőbb lemondási feltételeket. Szerintünk ez nem jó ötlet, mert ez csak nekik és a 100 szobás hoteleknek jó.

Mi nem akarjuk, hogy a lakásunk ne legyen foglalható, miközben utolsó pillanatban igyen lemondja az utazást a vendég.

Csak a biztos utazásokra szabad most menni, ami bevételt is fog hozni az Airbnd-nek. Összeszedtük tehát, hogy mivel lehet ilyen vendégeket szerezni a következő időszakban. Készüljünk fel rá, hogy ez kitarthat bőven 2021 nyaráig.

Kedvezmény, kedvezmény, kedvezmény!

A vendégek eleinte közelebbről, de hosszabb időre érkezhetnek. Fontos, hogy a hetekre vagy akár hónapokra maradóknak is jó alternatíva legyen most a szállásod. Ezt nem az éjszakai árak lehúzásával érd el, mert akkor megjelenhetnek olyan egy-két éjszakás foglalások, amiket nem szeretnénk. Most nem linkelem be a Fő utcai airbnb-ben történteket, mindenki halott már róla.

Ehelyett a normál éjszakai ár és magas takarítási díj mellett adjunk combos heti és havi kedvezményt. Akár 35-50 százalékos kedvezmény sem túlzás.

Ezt a listing beállításokon belül az árazásnál találod

Állíts be kedvezményt a korai foglalóknak is, és 10 százalék kedvezményt tudsz adni a non-refundable foglalásoknak is egy ideje.

Nem kapcsolódik ide szorosan, hiszen nem csak most, de mindig érdemes a minimum éjszakai elvárásokat dinamikusan változtatni. Rövidebb foglalásokat csak közeli dátumokra engedve.

A hirdetésünkben is egyre inkább hangsúlyoznunk kell ezt, ne szégyelljük leírni milyen óvintézkedéseket teszünk. A vendégek között 1-2 nap szünetet tarthatunk és ezt a hirdetésbe is beírhatjuk. Emeljük ki, hogyan fertőtlenítünk. Koncentráljunk a minél kevesebb érintésre. A mosogatógépből nem kell kivenni az evőeszközöket, tányérokat. Csomagoljuk nejlonba a mosodából érkező ágyneműt és törölközőt. Az ágyazást pedig így vendégre bízhatjuk.

A túlzsúfolt szállásoknak tuti vége, de lehet te is ki tudsz dobni egy kanapét és egy íróasztalt tudsz tenni a helyére. Mosógép, mosogatógép is egyre inkább alap felszerelés az Airbnb-kben. A következő egy évben egy teljes értékű otthont kell biztosítani minden szállásnak, ha versenyben akar maradni. Azon kell elgondolkoznod, hogy mitől érezheti jobban a hetekig vagy hónapokig maradó vendéged magát.

Jó ötlet lehet egy parkoló bérlés

Nem csak hosszabb távra, de többen érkezhetnek kocsival is. Nagy előnnyel indulnak azok a szállásak, akiknek van parkolójuk. Érdemes körülnézni, hogy van-e a környéken bérelhető hely vagy olyan parkoló udvar/ház, ahol biztos helye lehet a vendégek kocsijának.

Ha van még ötleted, írd meg kommentben. Ha pedig érdekelnek a bnbnMore szolgáltatásai, akkor pedig add meg az elerhetőségedet és keresni fogunk: