A hosszú (3 hónap + ) AIRBNB foglalások titka

Jól jönne 3,5 milliós fix bevétel? Egy két szobás lakást ennyiért lehet most kiadni Airbnb-n egy évre. Kevesen használják ki, pedig lehet hosszú távú vendégeket találni ezen a platformon is. Nincs szerződés, ügynöki díj, mégis biztonságos. Összeszedtem nektek, mit és  hogyan kell beállítanotok, hogy bejöjjenek ezek a hosszabb és jól fizető foglalások.

Elsőnek beszéljünk arról, hogy miért is jók a hosszú foglalások. A bnbnMore-nál már rég úgy árazzuk az Airbnb lakásokat, hogy megfizethető alternatíva legyen a közép és hosszú távú albérlőknek is. Ez a gyakorlatban 1-6 hónapot szokott jelenteni, jellemzően szezonon kívül. Ilyenkor mindig az volt a célunk, hogy legalább annyi pénz jöjjön be, mint egy hosszú távú foglaláskor természetesen a rezsivel és 1-2 takarítással együtt. Novemberben és a januári, februári holt szezonban ez mindig jó alternatíva.

Egy garzon esetén az Airbnb-s full ár nettó 160-180 ezer forint. Két szobás lakás esetén 300 ezer forint környékén van most.

A hosszú foglalások kifizetéseit nem egyben fogod megkapni, hanem havi részletekben. A vendég is így fizet. Ha gond van a fizetéssel az Airbnb értesíteni fog egy e-mail-ben.

Szigorú foglalási feltételek és magas árak

Ha te is akarsz ilyen jól fizető hosszú távú foglalásokat, akkor talán furcsa módon a napi árak megemelésével kell kezdened. Azért emeljük meg a napi árakat, hogy nagy kedvezményt tudjunk adni a hosszú távú foglalóknak. Mi a magas napidíjakkal, combosabb takarítási díjjal és dinamikusan változó minimum éjszakákkal érjük el, hogy csak igazán jó foglalások vegyék el a lehetőséget a hosszú távú foglalásoktól.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bnbnMore lakásait csakis 7 éjszakára, akkor is viszonylag magas áron és költségekkel lehet foglalni még távol lévő dátumokra. Mi automatikusan és dinamikusan engedünk a minimálisan eltöltendő éjszakákból. Ha esetleg még maradnak üres napok, akkor nagyobb last minute kedvezményeket is adunk.

Magas kedvezmény hosszú távra

Jelenleg 35-50 százalékos heti és havi kedvezménnyel dolgozunk, de a vírus előtt is 20-40 százalékos kedvezményt adtunk. Holtszezonra így jön ki a már említett havi díjak. A vendég persze megfizeti az Airbnb költségeket, de cserébe nincs deposit és szerződés. Az értékelések pedig garanciát adnak azoknak, akik úgy foglalnak lakást hosszú távra, hogy még nincsenek a városban.

A legjobbat talán a végére hagytam, az Airbnb-n a hússzú távú foglalások 30 napos felmondási ideje miatt, ha a vendég hamarabb menne, akkor is időben kell közölnie vagy kifizet még egy hónapot neked, ami alatt újra hirdetheted a lakást.

Ha szeretnéd, hogy a te lakásodat is a bnbnMore kezelje, akkor add meg az adataidat és kollégánk keresni fog. A mi díjaink dinamikusan változnak a foglalás hosszától függően, így te is profitálhatsz a tovább maradó vendégekből.